Descriere

Alexis Carrel (1873-1944) s-a născut la 28 iunie 1873 lângă Lyon, Franța. El rămâne orfan de tată de la o vârstă fragedă și este crescut și instruit de mama sa. După absolvirea bacalaureatului în litere, apoi în științe, în 1900 obține titlul de doctor în medicină. Se specializează în chirurgie, pe care o practică la spitalul din Lyon. Ulterior devine membru al Institutului de Cercetare Medicală Rockefeller din New York, unde desfășoară o activitate experimentală în domeniul chirurgiei vasculare și al transplanturilor de organe. În 1912 devine cel mai tânăr laureat până la acea dată (după Marie Curie) al premiului Nobel pentru medicină si fiziologie. Opera scrisă a lui Alexis Carrel cuprinde: Omul acest necunoscut (tradusă în 20 de limbi), Rugăciunea și Fragmente de jurnal, Reflecții asupra conduitei de viață și Zi după zi.

Reflecții asupra conduitei de viață

Alexis Carrel
40 RON

Adauga in cos

Estimare livrare curier:
07 iunie

Din colectia: Sănătate&Conștiință

Poate vă interesează și următoarele cărți

Fragment Reflecții asupra conduitei de viață

După abandonarea regulilor tradiționale nu am știut să ne organizăm viața individuală după noile concepții. Aveam pasiunea libertății. Majoritatea dintre noi ne-am complăcut în dezordinea și vlăguirea care urmează în mod necesar respingerii oricărei constrângeri. Dar, dincolo de disciplinele tradiționale nu am găsit Țara Promisă de Părinții liberalismului materialist. Ce-i drept, foarte puțini dintre noi au îndeletnicirea și gustul meditației. Acestora, libertatea adusă de progresele raționalismului, științei și tehnologiei, nu le oferă o față radioasă, atribuită cu anticipație acesteia de către strămoșii noștri. Omul emancipat nu e de fel comparabil cu un vultur planând în imensitatea cerului. Seamănă mai mult cu un câine scăpat de la domiciliul său care rătăcește la întâmplare în tumultul automobilelor. Cu siguranță, el poate,  la fel ca un câine, să se comporte conform fanteziei sale. Este liber să meargă unde vrea. Dar nu este mai puțin pierdut decât acesta, căci nu știe unde să meargă, nici cum să se protejeze de pericolele care îl înconjoară. Cum va regăsi el securitatea morală pe care o cunoșteau predecesorii săi pe vremea când  construiau catedralele gotice pe pământul Europei?

 

***

 

Există o ordine evidentă în lume. Soarele nu uită niciodată să răsară. Invariabil, după noapte vine zi și după iarnă vine primăvara. Luna continuă întotdeauna același ciclu. La fel ca și ființele neînsuflețite, ființele vii sunt construite într-un anume fel. Ele au relații bine definite între ele. Viața este conformă mediului cosmic și mediul cosmic vieții. Lucrurile întâlnite pe pământ și în cer provin din combinarea a mai puțin de o sută de elemente. Chiar dacă sunt infinite ca număr, toate se înrudesc, și fiecare se comportă în felul impus de structura sa. Natura nu poate avea capricii. (Alexis Carrel, fragmente din Reflecții asupra conduitei de viață)

Cartea a fost adaugata in cos